Moldova
Aşezământul social-filantropic din Parohia Sărata a fost sfinţit

Aşezământul social-filantropic din Parohia Sărata a fost sfinţit

Constantin Ciofu, 11 Iulie 2018

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat duminică, 8 iulie 2018, slujba Sfinţirii Aşezământului social-filantropic „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Parohia Sărata, Protopopiatul Moineşti, judeţul Bacău.

Credincioşii din Parohia Sărata, Protopopiatul Moineşti, judeţul Bacău, au participat în număr mare dumincă, 8 iulie 2018, la sfinţirea Aşezământului social-filantropic „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi părintele Costel Mareş, protopop de Moineşti, precum şi părintele Serafim Huzdup, consilier eparhial. Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ioachim a oficiat apoi Sfânta Liturghie, îndemnând oamenii să se roage pentru pace. „Intraţi în biserică ca pe o poartă a cerului şi veţi găsi acel har care izvorăşte inepuizabil din piatra Altarului. Dacă suntem receptivi la faptul că acest har ne inundă sufletele, transmitem mai departe harisma care descoperă în celălalt chipul lui Dumnezeu”, a remarcat ierarhul.

În cuvântul său, părintele protopop Costel Mareş a evidenţiat importanţa evenimentului pentru comunitatea din Sărata: „Astăzi (n.r. duminică, 8 iulie) s-a scris o adevărată pagină de istorie sfântă. Astăzi, eforturile credincioşilor şi ale părintelui paroh Răzvan Colpoş sunt desăvârşite prin slujba de Sfinţire, iar bucuria acestei sărbători este amplificată de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părintelui nostru Ioachim în această comunitate mică, dar harnică şi darnică”. La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a primit rangul de iconom stavrofor, pentru efortul depus în derularea şi finalizarea acestor lucrări. La rândul său, părintele Răzvan Colpoş a mulţumit Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea şi sprijinul oferite de fiecare dată, dar şi tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect. Parohia Sărata a oferit 300 de pacheţele cu mâncare celor care au fost prezenţi la această sărbătoare.

Aşezământul social-filantropic „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” este structurat pe două nivele. Parterul este compartimentat în două săli distincte: un paraclis şi o bucătărie. La etaj sunt amenajate două săli distincte separate de un hol. Prima încăpere este concepută drept birou de lucru, purtând denumirea de „Cancelarie parohială”. În a doua sală se va amenaja şi biblioteca parohiei noastre, după cum a menţionat părintele paroh Petrică-Răzvan Colpoş.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!