Banat
Atelier biblic la Reșița

Atelier biblic la Reșița

Episcopia Caransebeșului și Catedra de Vechiul și Noul Testament din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au organizat luni, 13 noiembrie, workshop-ul „Teologie biblică în actualitate”, în contextul sărbătoririi Zilei Bibliei, dar și a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Manifestarea a avut menirea să sublinieze importanța citirii și a înțelegerii Sfintei Scripturi și a cuprins prezentările referatelor pregătite de părinți profesori din București, Iași, Arad, Timișoara și Caransebeș, care au analizat cu precădere anumite teme de actualitate din scrierile Sfântului Luca, precum Evanghelia a treia și cartea Faptele Apostolilor.

„Sectorul cultural al Episcopiei Caransebeșului are în vedere în această perioadă organizarea mai multor ateliere de lucru în care să fie implicați preoți. Aceste ateliere au un caracter eminamente practic, întrucât îi familiarizează pe preoți cu tot ceea ce înseamnă actualitatea teologiei în diferitele domenii, iar pe de altă parte le oferă premise pentru activitatea pastoral-misionară pe care o desfășoară. Avem nevoie astăzi de preoți cât mai bine pregătiți, să poată utiliza Sfânta Scriptură în toate ipostazele în care ei sunt puși din punctul de vedere misionar”, a precizat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebe­șului.

La atelierul biblic au luat parte peste 50 de preoți din cele 4 protopopiate ale eparhiei, precum și studenți teologi de la Departamentul Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș. După comunicările plenare au urmat discuții și dezbateri pe temele prezentate pe grupe de lucru.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!