Aula Universităţii din Craiova, denumită „Mihai I”

Cristina Zamfirescu, 03 Ianuarie 2018

La propunerea Consiliului de Administraţie, Senatul Univer­sităţii din Craiova a decis, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de fostul suveran al Româ­niei, ca Sala Albastră, principala sală de ceremonii a universităţii, să se numească Aula „Mihai I”.

„Sala Albastră a devenit spaţiul celor mai înalte ceremonii universitare, spaţiul în care cel mai înalt for al vieţii academice, Senatul universitar, îşi desfă­şoară lucrările care decid cursul vieţii academice craiovene, spaţiul în care, din timp în timp, se reunesc profesori, studenţi, mediul socioeconomic, iar fiecare întâlnire înseamnă un nou pas pe drumul cunoaşterii şi al justei înţelegeri. Aula «Mihai I» este şi semnul moştenirii spirituale pe care comunitatea academică din Craiova o are în grijă, semnul statorniciei, al demnităţii şi înţelepciunii, valori care desăvâr­şeşc cunoaşterea”, se precizea­ză într-un comunicat al Universităţii din Craiova.

Universitatea din Craiova face parte din familia instituţiilor care poartă semnătura Regelui Mihai I, pentru că, pe 25 aprilie 1947, în Monitorul Oficial apărea Legea nr. 138 prin care Regele Mihai I aprobă înfiinţarea Universităţii din Craiova.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!