Banii donați pentru „Cumințenia pământului” se returnează

03 Ianuarie 2017

Guvernul a stabilit mecanismul de restituire a donaţiilor pentru opera de artă „Cuminţenia pământului", informează Executivul într‑un comunicat transmis Agerpres. Sumele vor putea fi restituite integral donatorilor până la data de 31 decembrie 2017.

Decizia a fost luată printr‑o hotărâre de guvern, în condiţiile în care, potrivit OUG 10/2016, dacă până la 31 octombrie 2016 statul român nu dobândeşte dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii, sumele colectate se restituie donatorilor.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilităţi deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului şi/ sau din conturile în lei deschise la instituţiile de credit. În ceea ce priveşte sumele colectate în valută, acestea vor fi restituite tot pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituţiile de credit.

În cazul donaţiilor prin SMS sau prin liniile de telefonie fixă, Ministerul Culturii va încheia acorduri scrise cu cei patru operatori de telefonie mobilă şi cu integratorul tehnic. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!