Bazele culturii ortodoxe vor fi predate şi deţinuţilor din regiunea Irkutsk

12 Decembrie 2007

Orele de bază ale culturii ortodoxe se predau şi în închisorile din regiunea Irkutsk, Rusia. Această hotărâre a fost luată în cadrul consultărilor dintre autorităţile regiunii Irkutsk şi preoţii care slujesc de mai mulţi ani în închisorile din Bratsk, Biriusinnsk, Ust-Kuta, Angarsk ş.a., anunţă Agenţia Interfax.

Participanţii la această întâlnire au discutat, de asemenea, chestiuni legate de permisele pentru preoţi şi necesitatea ca aceştia să fie însoţiţi în permanenţă, cât timp se află pe teritoriul închisorii, despre construcţia noilor capele şi repararea celor existente.

După informaţiile oferite de serviciul de presă al autorităţii federale a închisorilor din regiunea Irkutsk, în toate instituţiile de corecţie există comunităţi ortodoxe, iar cei care frecventează capelele sau paraclisele sunt în jur de 700 de persoane.

Amintim că „Bazele culturii ortodoxe“ reprezintă obiectul de studiu pe care Biserica Ortodoxă Rusă încearcă de mai mulţi ani să-l introducă în cadrul învăţământului şcolar obligatoriu, pentru ca toţi copiii să aibă cunoştinţe despre cultura care a influenţat istoria Rusiei, începând cu anul 1000. Unele regiuni şi oraşe din Rusia au luat deja hotărâri la nivel local de a introduce în cadru planului de învăţământ preuniversitar şi această disciplină.

Opoziţia ateilor sau a celor de altă religie din Parlamentul Federaţiei Ruse aduce drept contraargument acestui obiect de studiu în şcoli faptul că aproape o treime din locuitorii ţării nu sunt creştini. (Eugeniu Rogoti)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!