Banat
Beneficiarii Centrului de zi pentru copii din Făget, în excursie

Beneficiarii Centrului de zi pentru copii din Făget, în excursie

Pr. Emanuel Gafița, 23 Aprilie 2016

Copiii Centrului de zi pentru copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget au avut bucuria de a participa, zilele acestea, la o excursie ce a avut drept scop îmbogățirea stării duhovnicești, precum și dobândirea unor noi cunoștințe istorice, geografice şi religioase.

Copiii au vizitat Muzeul „Traian Vuia” din comuna cu același nume, ridicat în memoria pionierului aviației românești și mondiale. Copiii au aflat informaţii despre viața și activitatea lui Traian Vuia. Exponatele sunt prezentate în două săli.

Al doilea obiectiv al excursiei a fost vizitarea barajului de la lacul Surduc, situat în partea de sud-est a Munților Poiana Ruscă, cel mai mare lac din vestul României, cu o suprafață de 460 hectare. Ultimul popas a fost la Mănăstirea Fârdea, unde maicile i-au primit pe copii cu dragoste şi bucurie. În grija centrului se află 25 de copii din familii aflate în dificultate sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă, de sprijin în efectuarea temelor și activități de învățare nonformală pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii beneficiază de rechizite și materiale didactice.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!