Transilvania
Binecuvântare arhierească pentru studenții sibieni

Binecuvântare arhierească pentru studenții sibieni

Ierod. Ciprian Păsărică, 12 Octombrie 2018

Preasfințitul Ilarion Fă­gărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat joi, 11 octombrie, Sfânta Liturghie la Biserica „Înăl­țarea Domnului” și „Sfântul Pantelimon” din curtea Spitalului Militar din Sibiu. La Sfânta Liturghie au participat numeroși studenți ai univer­sităților sibiene. Din sobor a făcut parte şi preotul Dănuț Zamfir Papară, de la această biserică, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS). Cu prilejul începerii anului universitar 2018-2019, PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a reluat șirul slujirilor arhierești din fiecare zi de joi a săptămânii de la ora 6:00, când slujeşte Sfânta Liturghie în această biserică.

Ierarhul i-a îndemnat pe studenți ca învățătura primită în Biserică să o pună în practică, să se folosească de ea: „Principala armă în această viață este rugăciunea, cu ajutorul căreia putem să biruim greutățile vieții, iar aceasta trebuie făcută tot timpul”. Ierarhul a sfătuit pe tineri să învețe cât mai bine și să nu uite nici de viața duhovnicească, care se întinde pe parcursul întregii vieți: „Dumnezeu să vă binecuvânteze în acest început de an universitar, iar prin rugăciunile voastre, prin prezența la Biserică și în general tot ce faceți spre slava lui Dumnezeu să aveți bucurii și împliniri atât la școală cât și în viața duhovnicească. Trebuie permanent să ne aducem aminte și de Maica Domnului precum și de toți sfinții care veghează asupra noastră și ne trimit binecuvântările lor ori de câte ori îi chemăm în rugăciune. Dumnezeu să vă ajute, să vă binecuvânteze”.

Pr. Dănuț Zamfir Papară a mulțumit PS Ilarion Făgărăşanul pentru rugăciunile sale făcute pentru tineri şi pentru cei care vin la această biserică. La final, ierarhul a miruit și a împărțit iconițe tuturor celor prezenți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!