Actualitate religioasă
Binecuvântare la Parohia „Sfinții Voievozi” din Urlați

Binecuvântare la Parohia „Sfinții Voievozi” din Urlați

Marius Nedelcu, 25 Octombrie 2018

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit marți, 23 octombrie, slujba de punere a pietrei de temelie pentru un nou locaș de rugăciune la Parohia „Sfinții Voievozi” din orașul Urlați, județul Prahova. Noua biserică va funcționa ca paraclis parohial și capelă mortuară pentru necesitățile liturgice și pastorale ale parohiei prahovene.

Din soborul care a slujit împreună cu Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor au făcut parte părintele protosinghel Petru Ungureanu, consilier eparhial, părintele Ionuț Negoiță, protoiereu al Protopopiatului Urlați, părintele Petroniu Tănase, parohul Bisericii „Sfinții Voievozi” din Urlați, precum și alți preoți prahoveni. La acest moment de rugăciune au fost prezenți și ctitorii viitorului locaș de rugăciune și credincioși din Urlați.

„Am săvârșit astăzi această slujbă de punere a pietrei de temelie cerând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestui loc, după cum ne-am rugat în ecteniile și rugăciunile rostite să sporească și lucrul mâinilor ctitorilor și ziditorilor, al celor care doresc să înalțe și să înfrumusețeze acest sfânt locaș în care va fi lăudat Dumnezeu. Cei care vin la biserică știu că ori de câte ori intră în casa lui Dumnezeu vin pentru întâlnirea cu El și pentru curățirea păcatelor. Acesta este îndemnul Bisericii, ca noi venind în fața lui Dumnezeu să recunoaștem starea în care ne aflăm. Să ne rugăm din toată inima, să Îi cerem lui Dumnezeu, așa cum I-a cerut vameșul, să ne fie milostiv, să fie aproape de noi. Acesta este de fapt mesajul Bisericii, al Evangheliei pe care o ascultăm în fiecare duminică și sărbătoare, și chiar dacă nu putem urca spectaculos pe scara desăvârșirii, așa cum ne învață Părinții filocalici, să urcăm măcar câte o treaptă”, a spus Preasfinția Sa.

De asemenea, lângă biserica Parohiei „Sfinții Voievozi” din Urlați se va construi și un lumânărar nou.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!