Transilvania
Binecuvântare pentru Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov

Binecuvântare pentru Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov

Ștefan Mărculeț, 03 Februarie 2018

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit joi, 1 februarie, noul Centru de documentare și de informare din cadrul Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov.

Sfințirea și inaugurarea centrului amenajat într-un nou corp al clădirii Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov au avut loc în cadrul unor manifestări organizate cu prilejul împlinirii a 149 de ani de la înființarea instituției de învă­țământ. Colegiul brașovean, una dintre instituțiile de excelență din Braşov, cu rezultate recunoscute la nivel național, a împlinit pe 30 ianuarie, 149 de ani de la înființare. După sfințirea noului centru de documentare și informare, IPS Mitropolit La­urențiu i-a felicitat pe profesorii și elevii acestui colegiu: „Sărbătoarea școlii nu este o sărbătoare obișnuită, una dintre sărbătorile rânduite în calendar sau în curricula școlară, ci este ceva peste, pentru că, așa cum aveți un nume și țineți la numele acesta al școlii, identitatea spirituală este cea care rămâne și se ridică spre cer, este o legătură cu trei mari sfinți teologi, Sfinții Trei Ierarhi care au devenit ocrotitorii învățămân­tului teologic din întreaga lumea”.
La sărbătoarea instituției de învățământ au fost prezenți și inspectorul școlar general al județului Brașov, prof. Ion Negrilă, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, numeroase cadre didactice, elevi, părinți și oaspeți.

În cadrul festivităţii au fost premiaţi elevii cu rezultate semnificative la etapa naţională a olimpiadelor  şcolare sau la alte concursuri şi activităţi extracurriculare. Au fost lansate, de asemenea, revista „Licăriri” și Anuarul colegiului, iar la final a avut loc un program artistic.

„Este o zi importantă, o zi specială pentru noi. Ca la orice aniversare, este un prilej de a te întâlni cu prietenii, cu părinții și cu elevii, de a derula amintirile plăcute, de a pune în valoare ceea ce facem noi zi de zi, la orele de curs și la activitățile extra­școlare”, a spus directorul Colegiului, Ovidiu-Florin Tripșa. Noul corp de clădire al Colegiului Național „Ioan Meșotă” din Brașov a fost inaugurat anul trecut și cuprinde 12 săli de clasă şi un laborator de informatică, o sală multifuncţională pentru evenimente, grupuri sanitare, cabinet psihologic şi cabinet medical, secretariat, contabilitate, birouri directori, cancelarie și bibliotecă.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!