Transilvania
Binecuvântare pentru noii militari care au depus jurământul la Centrul de instruire pentru artilerie terestră și artilerie antiaeriană „Ioan Vodă”, Sibiu

Binecuvântare pentru noii militari care au depus jurământul la Centrul de instruire pentru artilerie terestră și artilerie antiaeriană „Ioan Vodă”, Sibiu

Ștefan Mărculeț, 17 Decembrie 2018

Prima serie de rezerviști voluntari pregătiți în cadrul Centrului de instruire pentru artilerie terestră și artilerie antiaeriană „Ioan Vodă” din Sibiu au depus vineri, 14 decembrie, jurământul militar împreună cu o nouă promoție de elevi ai cursului de formare a subofițe­rilor în activitate pe filiera indirectă.

La ceremonie au participat: Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și comandantul Garnizoanei Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, comandantul Centrului „Ioan Vodă”, locotenent-colonel Daniel Gheondea, ofițeri, cadre didactice militare, repre­zentanții autori­tă­ților locale, părinții și rudele militarilor.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de binecuvântare a militarilor care depun jurământul, alături de ierarh aflându-se protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și preotul militar Florin Pavel.

După depunerea jurământului IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe militari pentru devotamentul arătat față de țară și față de instituția Armatei României.

„Vă felicităm pentru că ați ales să urmați o carieră a vitejiei și a curajului și mai ales să o întăriți cu un legământ sfânt, chemându-L pe Hristos martor legământului vostru. Dorim de asemenea să-i felicităm pe cei care, în calitate de voluntari rezerviști, doresc să sprijine această misiune extraordinară atât de necesară țării noastre. Vă dorim sărbători fericite, un an binecuvântat atât dumneavoastră, cât și corpului didactic și familiilor dumneavoastră”, a spus ierarhul.

Au urmat mesajele transmise din partea conducerii Centrului de instruire și din partea celor aproximativ 200 de militari care au depus jurământul.

Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară a cadrelor didactice și a ostașilor care au depus jurământul.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!