Oltenia
Binecuvântare şi rugăciune în mai multe şcoli şi licee

Binecuvântare şi rugăciune în mai multe şcoli şi licee

Pr. Ştefan Zară, 14 Septembrie 2017

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnic au primit binecuvântarea începerii unui nou an şcolar. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum și a participat la festivitățile prilejuite de deschiderea  cursurilor la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din municipiul Drăgășani.

Începutul anului şcolar a fost marcat prin rugăciune în majoritatea şcolilor şi liceelor din Arhiepiscopia Râmnicului. În mod deosebit, elevii de la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din municipiul Drăgășani au primit în mijlocul lor pe IPS Părinte Varsanufie, care i-a binecuvântat şi le-a rostit cuvânt de învăţătură. „Biserica, alături de școală și familie, are ca misiune principală sădirea iubirii față de semeni și față de Dumnezeu în sufletele copiilor, dar și valori precum dragostea față de neam, respectul față de părinți și dascăli. De aceea doar efortul conjugat al acestor trei instituții reper pentru neamul românesc mai are puterea de a păstra nevinovăția și iubirea față de aproapele pe care copiii o au, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: „ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu” (Filipeni II, 15). Școala trebuie să pregătească elevii pentru viața adevărată, responsabilizându-i ca ființe purtătoare de chip dumnezeiesc. Însă educația copiilor nu trebuie să rămână doar o misiune a dascălilor. De aceea, Biserica a dezvoltat noi proiecte de catehizare în parohii și, totodată, ne adresăm la început de an și părinților pentru a veghea asupra preocupărilor propriilor fii, pentru a nu-și pierde timpul cu lucruri nefolositoare și a-și consuma puterile în lucrări neziditoare, ci să-și pună în bună lucrare talanții pe care Dumnezeu i-a sădit în fiecare, făcându-i să rodească cât mai mult. La temelia lucrării noastre comune în formarea și buna creștere a elevilor să așezăm sentimentele de dragoste și prețuire, unite cu încrederea și responsabilitatea. Dacă elevul va simți iubirea părinților, a învățătorilor și a profesorilor ca revărsându-se din iubirea lui Dumnezeu asupra lor, vor crește ca fii buni ai Neamului și ai Bisericii noastre stră­moșești, bucurându-se în viață de toate darurile lui Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Râmnicului.

Deschiderea oficială a cursurilor la Seminarul Teologic din Râmnic

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae”  din Râmnicu-Vâlcea deschiderea oficială a cursurilor a avut loc luni, 11 septembrie. Cu acest prilej, părinţii profesori, profesorii, precum şi elevii seminarişti şi părinţii acestora au participat mai întâi la o slujbă de Te Deum.

După evenimentul liturgic, pr. dr. Ștefan Zară, directorul Seminarului Teologic, a transmis cuvântul de binecuvântare al IPS Părinte Varsanufie. În cadrul festivităților, a fost transmis mesajul Inspectoratului Școlar Vâlcea, prin domnul inspector Romeo Popescu, precum și mesajele instituțiilor județe și locale. Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a desfășurat și la Școala Gimnazială din cadrul seminarului, unde, după slujba de Te Deum, cei mici au fost întâm­pinați de doamnele și domnii învățători și profesori.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!