Transilvania
Binecuvântarea Centrului social-medical de zi ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighișoara

Binecuvântarea Centrului social-medical de zi ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighișoara

07 Mai 2016

Joi, 5 mai, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului social-medical de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighişoara. Acest centru îşi desfăşoară activitatea sub directa supraveghere şi purtare de grijă a protopopului de Sighişoara, Ovidiu Dan.

Fundaţia – Centrul Creștin social-medical de zi s-a constituit pe baza Proiectului Phare 2004 şi funcţionează în baza unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sighişoara, Protopopiatul Ortodox Român Sighişoara, Asociaţia Pro – Sighişoara, Primăria Municipiului Sighişoara şi Consiliul Judeţean Mureş.

Scopul Fundaţiei este îmbunătăţirea asistenţei sociale acordate unei categorii vulnerabile a populaţiei vârstnice de toate confesiunile din Sighişoara şi împrejurimi, prin servicii social-medicale şi creştine, care corespund nevoilor persoanelor vârstnice dependente sau aflate în imposibilitatea de a-şi acoperi nevoile minime, vârstnici suferinzi de boli cronice, care au probleme sociale, vârstnici fără familie sau abandonaţi.

„În cadrul centrului acordăm la standarde europene asistență medicală, recuperare, hrană și igienizare la aproximativ 120 de oameni, vârstnici și nevoiași de toate confesiunile din Sighișoara și împrejurimi. Începând de anul trecut, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Irineu, am deschis și un Centru de Urgență pentru oamenii străzii, care funcționează pe lângă acest centru”, a spus pr. Ovidiu Dan.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!