Moldova
Binecuvântarea lucrărilor bisericii Parohiei Dofteana II

Binecuvântarea lucrărilor bisericii Parohiei Dofteana II

Constantin Ciofu, 10 Octombrie 2018

Sute de credincioşi au participat duminică, 7 octombrie 2018, la slujba Sfinţirii Bisericii Parohiei Dofteana II, Protopopiatul Oneşti, judeţul Bacău. Cu acest prilej, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a primit titlul de Cetăţean de onoare al comunei Dofteana.

Parohia Dofteana II, Protopopiatul Oneşti, judeţul Bacău, a găzduit duminică, 7 octombrie 2018, un eveniment religios deosebit prilejuit de sfinţirea locaşului de închinăciune ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul, de Sfântul Efrem cel Nou şi de Sfânta Parascheva. Sfinţirea a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti. Pe lângă mulţimea credincioşilor, la slujbă s-au rugat împreună reprezentanţii autorităţilor locale, ingineri, arhitecţi şi cei ce s-au ostenit la edificarea locaşului. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a vorbit celor prezenţi despre frumuseţea spiritualităţii româneşti. Primarul comunei Dofteana, Ion Bujor, a prezentat noua ctitorie din Parohia Dofteana II, o frumoasă biserică în stil ştefanian, realizată prin strădania preotului paroh Iustin Isache, din donaţiile enoriaşilor acestei parohii şi nu numai. Astfel, s-a ridicat nu numai o biserică, ci şi un frumos altar de vară şi o clopotniţă, s-a amenajat şi împodobit curtea delimitată cu un gard din fier forjat, iar vechea bisericuţă din lemn ocrotită de Sfânta Parascheva va fi supusă unui amplu proces de restaurare.

În acest context de sărbătoare, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a primit titlul de Cetăţean de onoare al comunei Dofteana din partea Consiliului Local. Ierarhul a mulţumit pentru distincţia primită şi a apreciat râvna şi dragostea comunităţii din Dofteana pentru Hristos şi Biserica Sa. Pentru implicarea în lucrările derulate la biserica parohială, Înaltpreasfinţia Sa a oferit primarului Ion Bujor „Ordinul Melchisedec clasa a III-a”. De asemenea, părintele paroh Iustin Isache a fost hirotesit iconom stavrofor. „Ziua de 7 octombrie este o zi de mare bucurie duhovnicească pentru că am primit binecuvântarea lui Dumnezeu, cel în Treime lăudat, care a lucrat în acest loc binecuvântat prin rugăciunile Cuvioasei Parascheva. Înaltpreasfinţite Părinte Ioachim, aţi adus în inimile tuturor familiilor creştine bucurie şi pace de la Hristos Dumnezeu”, s-a exprimat preotul paroh Iustin Isache. Enoriaşii au avut bucuria să treacă prin Sfântul Altar pentru a se închina Sfintei Mese.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!