Binecuvântarea sediului administrativ al Cimitirului „Sfântul Nicolae”-Străuleşti

Ioan Bușagă, 17 Mai 2018

La aproape patru luni de la punerea pietrei de temelie pentru capela cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta primului cimitir al Arhiepiscopiei Bucu­rești­lor, marți, 15 mai, a fost săvârșită slujba Sfințirii celei mici a apei pentru binecuvântarea sediului administrativ al Cimitirului eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti.

Slujba de binecuvântare a spațiilor acestui sediu, prin stropire cu apă sfințită și ungerea cu untdelemn sfințit, a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți. Între cei prezenți au fost pr. Costinel Ailioaei, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și părinții protoierei de la cele șase protopopiate ale Capitalei, respectiv de la cele două protopopiate ale județului Ilfov. La slujba de binecuvântare au participat membri ai familiei Nicolae şi Nicoleta Anghel, ctitori ai acestui nou aşezământ eparhial, și colaboratori.

„Această rânduială a sfințirii apei și a binecuvântării unei clădiri noi am săvârșit-o pentru spațiul acesta al administrației cimitirului Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, care va răspunde cerin­țelor unor fii credincioși ai Bisericii care doresc, pe lângă așezarea celui răposat într-un loc decent, curat și bine întreținut, să fie întotdeauna și privegheați prin rânduielile specifice pe care Biserica Ortodoxă le săvârșește pentru cei adormiți”, a mai spus PS Părinte Timotei Prahoveanul.

Sediul administrativ are spații climatizate pentru depunerea celor adormiți, camere de așteptare pentru membrii familiei îndoliate, două săli pentru săvârșirea meselor comemorative, în regim catering, și spații administrative pentru birouri și arhivă. De asemenea, va fi amenajat și un magazin cu obiecte specifice unei slujbe de înmormântare.

Cimitirul eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti a fost inaugurat în ziua de 31 ianuarie 2018. „Am dorit să realizăm acest proiect în urmă cu aproximativ doi ani și jumătate. Nu a fost ușor, dar prin bunăvoința celor care și-au dat concursul am reușit să realizăm atât spațiul cimitirului, cât și acest sediu administrativ, pentru a aduce familiilor îndoliate servicii de calitate”, a precizat ctitorul Nicolae Anghel.

Cei interesaţi pentru obţinerea unui loc de veci se vor adresa administraţiei cimitirului din strada Nadeş nr. 27C, sector 1, Bucureşti (acces din Şoseaua Odăii, prin incinta Cimitirului Străuleşti 2, transport public cu RATB 304); tel: 0742.421.421; e-mail: contact@cimitireparhial.ro.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!