Moldova
Binecuvântări arhiereşti în Episcopia Huşilor

Binecuvântări arhiereşti în Episcopia Huşilor

Constantin Ciofu, 17 August 2018

Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat duminică, 12 august 2018, Sfânta Liturghie în filia Bănceşti a Parohiei Stâncăşeni, Protopopiatul Bârlad, iar în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului a slujit în biserica Parohiei Dobrina din Huşi. Miercuri, 15 august, ierarhul de la Huşi a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Moreni din judeţul Vaslui.

În Duminica a XI-a după Rusalii (n.r. duminică, 12 august), Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din filia Bănceşti a Parohiei Stâncăşeni, Protopopiatul Bârlad. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a oferit diploma de ctitor domnului Ioan Stan, fiu al satului. De asemenea, pe lângă hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, biserica a primit ca ocrotitor şi pe Sfântul Ioan Botezătorul.

În ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Ignatie a săvârşit slujba Vecerniei şi Prohodul Maicii Domnului în biserica Parohiei Dobrina din Huşi, cu prilejul hramului sfântului locaş. La finalul slujbei, ierarhul Huşilor a vorbit celor prezenţi despre semnificaţiile sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Maica Domnului, prin adormirea ei, ne încredinţează, pe fiecare dintre noi, că putem să primim darul unei morţi binecuvântate, convertite în bucuria întâlnirii cu Hristos întru slavă”.

În ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, ierarhul de la Huşi a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Moreni, Protopopiatul Vaslui, cu prilejul hramului acestui aşezământ. Numeroşi credincioşi din Episcopia Huşilor au ales să o cinstească pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu participând la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în altarul de vară al aşezării monahale. În cuvântul său, Părintele Episcop Ignatie s-a oprit asupra uneia dintre virtuţile Maicii Domnului care permanent poate fi sursă de inspiraţie, şi anume frumuseţea sa lăuntrică. În încheiere, ierarhul a îndemnat pe cei prezenţi să cultive mai mult frumosul, căci astfel chipul lumii de astăzi se poate schimba: „Să încercăm să cultivăm mai mult frumosul! Să lăsăm la o parte viclenia, răutatea, desfrâul, vorba ocolită şi pofta nebunească după bani, care te dezumanizează! Căci în spatele schimonosirii lumii de astăzi stă urâţenia sufletească! Un om frumos lăuntric nu dezbină”.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!