Oltenia
Binecuvântări arhiereşti la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Binecuvântări arhiereşti la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Preot Gheorghe Cioiu, 08 Decembrie 2017

De praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie la Altarul Paraclisului „Sfântul Nicolae” din incinta acestei unităţi şcolare. Momentele liturgice au fost urmate de un program muzical-artistic special susţinut de elevii Liceului Teologic.

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a sărbătorit, miercuri, hramul ­Paraclisului „Sfântul Ierarh Nicolae”. Bucuria duhovnicească a evenimentului a fost sporită de prezenţa IPS Părinte Irineu, care a săvârşit aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de părinţii profesori. După Liturghie, Mitropolitul Olteniei a săvârşit o slujbă de binecuvântare a noului cabinet medical al şcolii. Locaţia a fost amenajată prin grija corpului profesoral.

„Sfântul Ierarh ne cuprinde pe toţi în dragostea sa”

În cuvântul adresat elevilor, profesorilor şi celorlalţi invitaţi prezenţi la eveniment, Mitropolitul Olteniei a subliniat faptul că praznicul descoperă prezenţa permanentă şi ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae în viaţa credincioşilor. „Sărbătoarea aceasta este importantă pentru faptul că Sfântul Nicolae este mereu prezent atunci când îi cerem ajutorul, când îi cerem sprijin şi putere să trecem peste greutăţile şi necazurile acestei vieţi. Faptele sale bune nu s-au oprit odată cu încheierea vieţii pământeşti, întrucât el a trecut din acest timp într-un timp metafizic, un timp duhovnicesc care îl face contemporan cu noi. După cum vedem, sărbătoarea aceasta nu este una comemorativă, nu cinstim un om sau un fapt istoric, deoarece noi simţim prezenţa reală a sfântului în rugăciune, chiar dacă ochii noştri duhovniceşti nu s-au deschis pe deplin spre a-l putea vedea faţă către faţă. Prin urmare, astăzi este un moment prielnic să cerem pentru toţi, elevii, profesorii şi colaboratorii acestei şcoli, ajutorul şi binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, adolescenţilor, al celor maturi şi al celor în vârstă. Pentru că Sfântul Ierarh ne cuprinde pe toţi în dragostea sa, cu toţii avem nevoie de ajutorul şi mijlocirea sa înaintea Tronului Ceresc. El este chipul blândeţii, model de sfinţenie, îndreptător al credinţei, milostiv, făcător de minuni şi grabnic sprijinitor al celor aflaţi în necazuri şi nevoi”, a spus IPS Irineu.

La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi în sala de festivităţi a Liceului Teologic, unde au participat la un apreciat program muzical-artistic. Evenimentul artistic a avut ca element central figura luminoasă, aducătoare de daruri şi bucurii a Sfântului Ierarh Nicolae, cel care deschide în fiecare an salba sfintelor sărbători de iarnă. Şi-au dat concursul: corul Liceului Teologic, condus de părintele arhid. Nicuşor Lăzărică, trupa de teatru „Nicologos”, condusă de prof. Mirela Popesc, şi corul gimnazial, condus de prof. Angelica Mirea.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!