Oltenia
Binecuvântări arhiereşti la Seminarul din Craiova

Binecuvântări arhiereşti la Seminarul din Craiova

Preot Gheorghe Cioiu, 13 Septembrie 2017

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi-a deschis porţile luni, 11 septembrie, în prima zi a anului şcolar 2017-2018. Festivitatea de deschidere a debutat cu o slujbă de Te Deum săvârşită de părinţii profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai altor instituţii publice.

Festivitatea de deschidere a anului şcolar s-a desfăşurat pe platoul din faţa Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, lângă vechea biserică a Mănăstirii Coşuna, ctitoria Banului Stepan, în prezenţa tinerilor seminarişti, a profesorilor, a părinţilor şi rudelor elevilor, a reprezenţanţilor autorităţilor publice locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai altor instituţii de prestigiu din municipiul Craiova. În cadrul slujbei de Te Deum, săvârşită de preoţii profesori ai seminarului, în prezenţa IPS Părinte Mitropolit Irineu, au fost înălţate rugăciuni pentru rezultate bune la învăţătură în noul an şcolar.

„O şcoală de tradiţie în învăţământul teologic românesc”

După rugăciunile de mulţumire pentru anul şcolar încheiat şi de ajutor pentru noul an şcolar, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt de învăţătură în care i-a îndemnat pe elevii seminarişti să continue tradiţia rezultatelor foarte bune obţinute de-a lungul anilor, asigurându-i că vor beneficia de toată grija şi dragostea părintească a celor care sunt chemaţi să-i îndrume şi să-i pregătească. „În acest Seminar Teologic s-au format de-a lungul anilor generaţii întregi de preoţi şi personalităţi, care s-au remarcat şi în alte sectoare de activitate ale vieţii publice. În jurul acestei mănăstiri s-a creat un loc binecuvântat de Dumnezeu, un centru de iradiere duhovnicească şi învăţătorească. De aceea, suntem încredinţaţi că seminarul nostru va continua să dea roadă bună în ogorul Domnului şi în anul şcolar pe care îl începem astăzi, că profesorii şi elevii vor continua linia ascendentă a rezultatelor remarcabile impusă de înaintaşii noştri, iar informaţiile şi cunoştinţele vor fi precum sămânţa care, căzând pe pământ bun, încolţeşte repede şi dă roade bune, formând în cele din urmă Omul pe care Dumnezeu îl doreşte să trăiască în comuniune cu El şi cu semenii săi”, a precizat IPS Părinte Irineu.

Au urmat scurte alocuţiuni rostite de oficialităţile invitate, având ca moderator pe noul director al Seminarului Teologic din Craiova, prof. dr. Ionuţ Pătularu, iar la final, elevii cu rezultate deosebite la învăţătură obţinute în anul şcolar 2016-2017, precum şi cei care s-au remarcat la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale, au fost premiaţi cu diplome şi cărţi şi felicitaţi de IPS Părinte Mitropolit Irineu şi de părinţii profesori.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!