Oltenia
Biserica din Salina Ocnele Mari a fost sfințită

Biserica din Salina Ocnele Mari a fost sfințită

07 Decembrie 2017

La sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Varvara, ocrotitoarea celor care lucrează în mină, luni, 4 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a noii biserici din Salina Ocnele Mari, cu hramurile „Sfân­ta Mare Muceniță Varvara” și „Sfântul Mare Mucenic Gheor­ghe”. Biserica a fost amenajată în salină de către Societatea Națională a Sării, Sucursala Exploatare Minieră Râmnicu- Vâlcea, prin purtarea de grijă a preoților Petre Vețeleanu, Bogdan-Vasile Nistor și Vasile- Bogdan Brădeanu din Parohia Trăistari, de care aparține acest sfânt locaș. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, în cuvântul de învă­ță­tură împărtășit celor prezenți, a precizat că „dragostea lui Dumnezeu față de oameni nu a fost limitată de timp sau de spațiu și de aceea învățăm din viețile Sfintei Mari Mucenițe Varvara și a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care au primit cununa muceniciei pentru că și-au mărturisit în mod public credința în perioadă de prigoană, că trebuie să așezăm nădejdea mai întâi la Dumnezeu. Credinţa noastră este cea care ne poate conduce către Împărăția lui Dumnezeu, însă mărturisim, prin rugăciune, prin faptele cele bune că numai Mântuitorul Hristos este sfinţitorul vieţii noastre. Una dintre cele mai frumoase cântări ale Bisericii ne arată care este legătura noastră cu sfinții: «Doamne, de nu am avea pe sfinții Tăi rugători și bunătatea Ta milostivindu-se spre noi!» Așa cum îi nu­mește Biserica, «prieteni și casnici ai lui Dumnezeu», sfinții au puterea să se roage pentru noi în fața lui Dumnezeu. Mijlocirea sfinților o obținem prin cinsti­rea pe care noi, credincioșii actuali, le-o aducem.

Acești sfinți ocrotesc biserica aceasta din salină și pe toți cei care lucrează în mină și rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să coboare harul Său peste noi toți, pentru ca prin faptele noastre să-L mărturisim în întreaga noastră viață”, a încheiat Înalt­prea­sfinția Sa.

La această sărbătoare ortodoxă au participat oficialități locale și centrale, angajați ai salinei, preoți și credincioși din parohiile vecine și numeroși turiști din țară.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!