Moldova
Boboteaza la Mănăstirea Putna

Boboteaza la Mănăstirea Putna

Tudorel Rusu, 09 Ianuarie 2017

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, sute de credincioşi bucovineni şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirea Putna, pentru a participa la slujba specială oficiată la acest mare praznic de părintele stareţ Melchisedec Velnic, alături de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

După slujba Sfintei Liturghii oficiată în locaşul de cult ce adăposteşte osemintele Sfântului Voievod Ştefan cel Mare,  întreg soborul preoţilor slujitori a ieşit în curtea aşezării monahale, unde, în glasul clopotelor şi a troparelor specifice praznicului Botezului Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi în faţa unei impresionante cruci de gheaţă, a fost săvârşită slujba Sfinţirii celei mari a apei. La final, părintele stareţ a ţinut un cuvânt de învăţătură, după care, conform tradiţiei monahale, obştea a mers în procesiune cu icoana praznicului la trapeză.

Înainte de a pleca la casele lor, credincioşii prezenţi la slujba de Bobotează de la Putna au gustat apă sfinţită şi au fost miruiţi de părintele stareţ. 


{gallery/2017/01/09/moldova/putna/{/gallery}

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!