Moldova
„Calea vieţii duhovniceşti - de la minte la inimă”

„Calea vieţii duhovniceşti - de la minte la inimă”

Ştefan Topliceanu, 16 Noiembrie 2018

Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul spunea că cei care doresc să trăiască o viaţă duhovnicească autentică ar trebui să înceapă prin a se mulţumi cu puţine. În acest fel, aceştia se vor elibera de duhul lumesc, vor avea mai puţine griji, iar viaţa le va fi simplificată, cu suficient timp pentru cele duhovniceşti.

Încărcaţi de griji privind studiile şi viaţa, precum şi de preocupări lumeşti, tinerii simt nevoia unor momente de pace şi de resetare a propriilor valori, astfel încât să-şi lucreze virtuţile şi să-şi găsească traiectoria de dezvoltare şi de mântuire. Şi pentru a pune început bun atât acestei dorinţe, cât şi perioadei Postului Naşterii Domnului, ASCOR Iaşi debutează seria marilor conferinţe din post cu o conferinţă despre traseul vieţii duhovniceşti, de multe ori considerat dificil şi greu de înţeles. Astfel, astăzi, 16 noiembrie 2018, ASCOR Iaşi organizează conferinţa intitulată „Calea vieţii duhovniceşti - de la minte la inimă”, susţinută de părintele protosinghel Arsenie Muscalu, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Evanghelistul şi Sfânta Cuvioasă Eufrosina” din localitatea Cornu, judeţul Prahova. Conferinţa va avea loc la ora 18:30 în Sala „Iustin Moisescu” din incinta Ansamblului Mitropolitan.

„Încrederea în tine şi curajul cel bun”

Însă, reperele despre viaţa duhovnicească oferite de către părintele Arsenie Muscalu nu vor fi suficiente pentru tineri, dacă aceştia nu se vor arăta curajoşi şi încrezători în virtuţile şi darurile date de Dumnezeu. Şi pentru aceasta, este nevoie ca tinerii să se asemene eroilor neamului românesc, celebraţi de istoria noastră şi de Centenarul Marii Uniri. Cu gândul la ei, dar şi cu imboldul de a fi îndrăzneţi în viaţa noastră, ASCOR Iaşi ne invită pe toţi la cea de-a doua conferinţă din Postul Naşterii Domnului, intitulată „Încrederea în tine şi curajul cel bun”. Această conferinţă va fi susţinută de părintele arhimandrit Melchisedec Ungureanu, stareţul Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci” din comuna Lupşa, judeţul Alba, ce va avea loc joi, 29 noiembrie 2018, la ora 18:30, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan.

Nădăjduim ca Postul Naşterii Domnului să fie un prilej de sporire a încrederii tinerilor în capacităţile şi în darurile oferite de Dumnezeu şi, plini de curaj, să pornească pe calea vieţii duhovniceşti, cea care înnobilează atât minţile, cât şi inimile creştinilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!