Banat
Campania „Dăruiește și fii mai bun!”, la Arad

Campania „Dăruiește și fii mai bun!”, la Arad

12 Octombrie 2017

Elevii Școlii Gimnaziale „Iustin Marșieu” din Socodor, îndru­mați de bunii lor dascăli cu suflet mare, au adunat într-un timp foarte scurt peste 3 tone de alimente pentru săracii care beneficiază de serviciile sociale oferite de Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae”, administrată de Arhiepiscopia Aradului. Scopul acestei activități a fost acela de a-i ajuta pe semenii lor aflați în suferință și nevoie.

„Acțiunea social-filantropică inițiată de cadrele didactice ale școlii se află la a cincea ediție și se dorește a continua și în anii următori prin parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului. Transportul colectei s-a efectuat prin bună­voința părințiilor acestor copii credincioși”, a menționat doamna Rodica Palcu, directorul acestei școli.

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” dăruiește zilnic, celor 100 de beneficiari, o masă caldă. Beneficiarii sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie romă, persoane în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mică, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă) la care se adaugă și copiii Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad.

„Aducându-ne aminte neîncetat înaintea lui Dumnezeu -Tatăl nostru - după cum spune Sfântul Apostol Pavel - «de lucrul credinței voastre și de osteneala iubirii și de stăruința nădejdii voastre în Domnul nostru Iisus Hristos» (I Tesaloniceni 1,3), știind că «faptele bune pe care le va face fiecare dintre noi, pe acelea le va lua ca plată de la Domnul» (Efeseni 6,8); socotim drept, în semn de aleasă prețuire pentru osârdia și lucrarea social-filantropică adusă, a exprima mul­țumiri, urări de sănătate și îndelungată înzilire tuturor celor implicați în această activitate filantropică, dar și îndemnul de a sluji și de acum înainte cu aceeași dragoste și râvnă sfânta noastră Biserică Ortodoxă Română”, a menționat părintele Gabriel Mariș, consilier în cadrul Sectorului social filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!