Transilvania
Campania „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”, la Gherla

Campania „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”, la Gherla

14 Septembrie 2018

Peste 60 de copii au primit, în urma campaniei „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”, câte un ghiozdan echipat pentru ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți. Campania a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla.

În sprijinul campaniei „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”, au venit numeroși credincioși din Gherla și din alte orașe, precum și societăți comerciale care, fie prin donații în bani, fie prin ghiozdane echipate, au devenit sprijin pentru copiii vulnerabili. „Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla mulțumesc din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică. Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor de acasă nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează. Rolul Bisericii,  școlii și societății civile este acela de a suplini lipsurile deopotrivă materiale și spirituale ale acestor copii și să conjugăm eforturile noastre în vederea educării lor”, conform Deliei Păsculescu, asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.

De asemenea, pe lângă această campanie, biroul de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Gherla și filiala Gherla, a Asociației Filantropia Ortodoxă, derulează numeroase proiecte care îi are în vedere pe cei aproximativ 90 de copii asistați, de diferite vârste. În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate, din cei 90 de asistați, cei 60 de școlari, atât din ciclurile primar și gimnazial, cât și din cel liceal.

În fiecare ghiozdan, școlarii au putut găsi următoarele: carte de rugăciuni, caiete de matematică și limba română, caiete tip I și II, caiete de geografie, caiete de biologie, caiete de muzică, bloc pentru desen, acuarele, pensule, penar echipat. Donațiile au totalizat suma de 3900 lei, la care se adaugă 10 ghiozdane complet utilate. 15 elevi de ciclu primar, din cei menționați, vor beneficia, prin Proiectul socio-educativ „Sfântul Stelian”, în tot cursul anului școlar, de o masă caldă, la ieșirea de la școală, și de suport educațional.  

„Mulțumim tuturor acelora cărora le pasă și care ne-au sprijinit în demersurile noastre, aducând  prin gestul lor o rază de lumină pe fețele copiilor!”, a mai precizat Delia Păsculescu, asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!