Actualitate religioasă
Campania „Prevenție și Educație pentru Sănătate” în comuna Cosmești

Campania „Prevenție și Educație pentru Sănătate” în comuna Cosmești

Andrei Butu, 20 Februarie 2019

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfășurat vineri, 15 februarie 2019, în comuna Cosmești, județul Teleorman, cea de-a 54-a ediție a campaniei „Prevenție și Educație pentru Sănătate”. În cadrul acesteia, 250 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 din satul Ciuperceni au fost vizitați și consiliați de o echipă de medici, care au predat noțiuni de menținere a igienei personale, de nutriție și metabolism și au învățat tehnici de îmbunătățire a posturii sau a modului în care pot combate fenomenul de bullying, iar la final, voluntarii le-au oferit tuturor copiilor produse de igienă orală.

Evenimentul a fost o reușită datorită implicării și a bunei organizări atât a preoților din localitate, cât și a oficialităților locale, iar copiii au fost foarte bucuroși și au învățat noțiuni de igienă personală. „Au fost foarte bine mobilizați copiii, activitatea a fost structurată în două părți, în prima parte au participat copii din clasele 0-4, iar în a doua parte, copii din clasele 5-8, mai ales că și prezentările sunt făcute pe categorii de vârstă. Dacă psihologul, în prima parte, le-a spus o poveste despre cum să își înfrângă furia, în partea a doua s-a discutat direct despre bullying”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

În cadrul acțiunii, medicul stomatolog le-a arătat celor mici cum să realizeze o tehnică de periaj corectă. „A fost o experiență plăcută, am vorbit despre igiena bucală și modul în care ei se pot peria pe dinți. Este foarte important să le menționăm cum să realizeze o tehnică de periaj corectă, pentru că, altfel, se vor agrava lucrurile și vizitele la medicul stomatolog vor fi tot mai dese”, a spus Oksana Maria Gavrizi, medic stomatolog și voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari, sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!