Actualitate religioasă
Campania „Sănătate pentru sate” a revenit în Budeşti

Campania „Sănătate pentru sate” a revenit în Budeşti

Arhid. Ştefan Sfarghie, 12 Februarie 2019

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat sâmbătă, 9 februarie 2019, în localitatea Budeşti din judeţul Călăraşi, a doua etapa din cadrul unei noi acţiuni a campaniei „Sănătate pentru sate”. Voluntarii s-au aflat pentru a doua oară în Budeşti, după ce, la sfârşitul lunii decembrie, cu sprijinul Centrului Medical Polimed şi al companiei Medist, au oferit localnicilor neasiguraţi analize de sânge gratuite. „Am revenit cu medici specialişti, am continuat investigaţiile având aici şi un aparat EKG, dar şi un ecograf. Am avut foarte mulţi specialişti: un medic urolog, un cardiolog, un medic de medicină internă, un medic specialist în diabet şi nutriţie, un stomatolog şi un psiholog. Trebuie menţionat faptul că, acum 8 ani, spitalul din această localitate a fost desfiinţat, pacienţii fiind nevoiţi să se deplaseze către un medic specialist, la o distanţă de 40 km către Olteniţa sau Bucureşti”, ne-a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Activitatea noastră a fost bine organizată, oamenii s-au prezentat la diverse consulturi medicale în funcţie de patologia fiecăruia.

Bineînţeles că de fiecare dată întâlnim foarte mulţi bolnavi cu afecţiuni cardiovasculare, cu hipertensiune arterială, dar şi cu forme mai severe de boli cardiace, cum ar fi insuficienţă cardiacă.

De asemenea, au fost mulţi pacienţi cu scheme de tratament nereevaluate de foarte mulţi ani, dozele medicamentelor insuficiente şi foarte mulţi pacienţi vârstnici cu probleme”, a precizat dr. Camelia Diaconu, medic cardiolog. Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a arhim. Ciprian Grădinaru. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!