Actualitate religioasă
Campanie de donare de sânge la Brăila

Campanie de donare de sânge la Brăila

Pr. Rareș Bucur, 21 Martie 2019

Preoți și credincioși din Protopopiatul Brăila au donat marţi, 19 martie, sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință din spitalele din țara noastră. Donatorii au spus că au fost bucuroși ca în perioada Postului Mare să se alăture campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Marţi dimineață, cu bine­cuvân­ta­rea Înaltprea­sfin­ţitu­lui Părinte Casian, Ar­hi­­episcopul Dunării de Jos, preoţii din Protopopiatul Brăila, însoţiţi de tineri studenţi şi alţi credincioşi, selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească oricine do­rește să doneze sânge, au organizat o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge. Astfel, 40 de credincioşi însoţiţi de preoţii de la parohiile de care aparţin au mers la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a veni în sprijinul semenilor, ştiut fiind că în țara noastră este deficit de sânge în spitale. Campania de donare de sânge, derulată de Protoieria Brăila, se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, această instituţie medicală asigurând atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Întrucât în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de luni de la Brăila s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge în mod regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului, la termenele stabilite de medici.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor, campania de donare de sânge continuă cu participarea celorlalte protopopiate ale eparhiei care sunt programate pentru a se mobiliza şi a aduce cât mai mulţi donatori la cele două centre de transfuzii din oraşele Galaţi şi Brăila.

Această activitate face parte din campania umanitară „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!