Actualitate religioasă
Campanie de donare de sânge la Mizil

Campanie de donare de sânge la Mizil

Ioan Bușagă, 18 Octombrie 2018

Sub îndemnul „Uniți în ceea ce privește nevoile semenilor!”, peste 120 de persoane au donat sânge, în cadrul unei noi acțiuni organizate de Liga Tinerilor Creș­tini Ortodocși Români (LTCOR) - filiala Mizil, județul Prahova, marți, 16 octombrie, la Casa de Cultură din oraș.

„În fiecare secundă, cineva are nevoie de sânge, iar diferenţa dintre a trăi sau a muri poate sta și într-o pungă de sânge donată de cineva. Astfel, prin această acțiune dorim să încurajăm donarea de sânge, deoarece doar 2% din români donează. De asemenea, reprezintă și un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială, de sensibilizare a societății civile și de naștere a unei coeziuni în rândul cetăţenilor, dat fiind deficitul mare de sânge la nivelul unităţilor spitaliceşti. Mulțumim donatorilor pentru gestul izvorât din iubirea creștină față de aproapele, doctorului Georgeta Hanganu și întregului personal medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti pentru tot lucrul bun pe care îl fac pentru semeni, precum și tinerilor de toate vârstele care s-au implicat în această acţiune de folos semenilor noștri aflați în suferință care au nevoie de solidaritatea noastră”, a precizat pr. Alexandru Croitoru, președinte LTCOR – filiala Mizil.

Acțiunea de donare de sânge de la Mizil se află la cea de-a 9-a ediție și face parte din campania națională „Donează sânge. Salvează o viață!”, iniţiată de Patriarhia Română.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!