Campanie în sprijinul migranţilor

Mihai Gojgar, 09 Decembrie 2009

Consiliul Mondial al Bisericilor se pregăteşte pentru o campanie de un an de zile în vederea obţinerii unor permise de şedere în Europa pe termen lung pentru străinii cu cinci ani de şedere legală, informează eklesia.co.uk. „2010 - anul răspunsului Bisericilor Europene la migraţie“ îşi propune să îmbunătăţească situaţia migranţilor din Europa, în principal prin sprijin conjugat şi solicitări pentru obţinerea unor acte pe termen lung pentru cei care au cinci ani de şedere legală, indiferent de ţară. „Este un act curajos şi mai mult decât necesar al Bisericilor Europene şi ar putea constitui un exemplu şi pentru Bisericile din alte regiuni ale lumii în rezolvarea dificultăţilor create de venirea migranţilor“, a declarat Sydia Nduna, director de programe în cadrul secţiunii pentru Migraţie şi Dreptate Socială a Consiliului Mondial al Bisericilor. „Primirea străinilor nu este opţională, ci obligatorie în păstrarea identităţii creştine“, a mai adăugat Nduna.

Campania a fost lansată la sfârşitul lunii trecute la Budapesta, în cadrul Conferinţei Bisericilor Europene şi al Comisiei pentru Migranţi din Europa.

Un alt scop alt campaniei este de a creşte vizibilitatea programelor desfăşurate de biserici cu migranţi, refugiaţi şi minorităţi etnice. Torsten Moritz, un oficial al CMB, a spus că „efectele schimbărilor climatice din zona Pacificului, criza umanitară din Columbia şi faptul că migraţia este un fenomen global, acestea sunt problemele la care Bisericile trebuie să găsească răspunsuri“.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!