Actualitate religioasă
Campanie medicală gratuită în comuna Glina

Campanie medicală gratuită în comuna Glina

21 Februarie 2019

Voluntarii de la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și medicii de la Institutul Oncologic din București s-au deplasat, din nou, sâmbătă, 16 februarie, în comuna Glina, judetul Ilfov, în cadrul unei noi campanii de prevenție și depistare a cancerului de col uterin. Medicii au examinat 25 de paciente cu venituri mici și în situații de risc social. Acțiunea a fost organizată la cabinetul medical din comună, unde femeile au beneficiat gratuit de testul Babeș-Papanicolau.

„Din punctul meu de vedere, campania și-a atins scopul și sperăm ca și anul acesta din ce în ce mai multe femei din comunități sărace să beneficieze de program. Sunt comunități precum Pantelimon, Glina care ne-au chemat și a doua oară să vedem paciente între 25 și 64 de ani și să le investigăm medical. Pacientele primesc de la noi tot ce au nevoie în privința actelor, următorul pas fiind trimitere de la medicul de familie, iar apoi le putem ajuta noi la Institutul Oncologic din punct de vedere al informațiilor sau al tratamentului”, a spus dr. Virgiliu Prunoiu, coordonatorul Programului de screening de la Institutul Oncologic București.

Acțiunea medicală din comuna Glina a fost realizată și cu sprijinul preoților slujitori din această comunitate. „Salutăm această acțiune a voluntarilor paraclisului Catedralei Națio­nale care s-a derulat în parohia noastră, fiind o activitate care s-a adresat în special femeilor care ajung foarte greu la o unitate medicală din oraş, persoanelor cu venituri foarte mici și care nu se pot deplasa ușor la unitățile medicale, aflate la o distanță destul de mare”, a declarat preotul Ionuț Turcu, de la Parohia Glina.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!