Transilvania
Campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate

Campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate

13 Aprilie 2018

Cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-au desfășurat mai multe campanii de ajutorare a persoanelor defavorizate. Sectorul Misionar-Social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a distribuit peste 40.000 kilograme de ajutoare.

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului a vizitat mai multe centre sociale, alături de consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama. IPS Mitropolit Andrei a oferit beneficiarilor centrelor ouă roșii, cărți de rugăciuni și iconițe. Prima vizită a fost la Spitalul de Boli Psihice Cronice din localitatea Borşa, județul Cluj, unde sunt internate 195 de persoane. Ierarhul a stat de vorbă cu beneficiarii și i-a încurajat în demersul lor pentru recuperare. Bolnavii i-au arătat oaspetelui atelierele de pictură, sculptură și croitorie. Al doilea centru social pe care IPS Mitropolit Andrei l-a vizitat a fost Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Aici ierarhul a stat de vorbă cu fiecare pacient în parte, le-a dăruit câte un ou roșu, cărți de rugăciune și iconițe.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului și cuprinde o unitate spitalicească cu 30 de paturi, farmacie, ambulator şi un centru de zi, o capelă, o sală de conferinţe şi chilii pentru maicile care, alături de preotul Centrului acordă îngrijire duhovnicească necesară pacienţilor şi familiilor acestora. Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj Napoca are anual peste 370 de pacienţi, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Campania „Dăruind vei dobândi”, la Dej

Copiii, părinţii şi persoanele singure cu o situație precară au primit daruri constând în alimente, haine, încălțăminte, dulciuri și jucării, în cadrul Campaniei „Dăruind vei dobândi” organizată în perioada Postului Mare de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Dej. Campania a fost organizată cu sprijinul directorilor şi cadrelor didactice de la grădiniţele şi şcolile partenere; a copiilor de la unitățile de învățământ și părinților acestora și a altor persoane care au donat.

„Doar cu sprijinul celor menționați mai sus Campania «Dăruind vei dobândi - un zâmbet și o speranță de Paști!» și-a atins obiectivul, reușind să aducem bucurie la peste 100 de persoane nevoiașe. Dorim ca Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să reverse în sufletele tuturor pace, liniște și alese bucurii duhovnicești”, a menţionat asistentul social Costinel Şoaită, directorul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Dej.

40.000 kilograme de ajutoare

Sectorul Misionar-Social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în parteneriat cu Federația „Filantropia” și cu sprijinul lanțului de magazine PROFI România, a desfășurat o acțiune caritabilă în preajma Sărbătorilor Pascale, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Au fost distribuite peste 40.000 kilograme de ajutoare materiale constând în produse alimentare, produse de igienă și articole de încălțăminte beneficiarilor proiectelor sociale din întreg cuprinsul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. 15.000 kilograme din aceste produse au fost preluate și distribuite cazurilor sociale de către Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Episcopia Sălajului prin intermediul asociațiilor aflate sub patronajul acestora.

În cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului aceste produse au fost distribuite beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă”, Asociației Medical-Creștină „Christiana” Filiala Cluj și Asociației „Sfântul Nectarie” Cluj.

De asemenea, de aceste daruri s-au bucurat beneficiarii aflați în evidențele Centrului Eparhial, persoanele cu deficiențe de auz și persoanele private de libertate din municipiul Bistrița.

Această acțiune caritabilă a fost posibilă datorită donației primite (40.000 kilograme de produse) din partea lanțului de magazine PROFI România, a implicării active a personalului angajat în structurile de asistență socială al Eparhiei și a voluntarilor, conform consilierului misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Liciniu Câmpean.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!