Actualitate religioasă
„Cantus Domini”, ambasador cultural în Rusia

„Cantus Domini”, ambasador cultural în Rusia

Ioan Bușagă, 10 August 2018

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a obținut trei medalii de aur în cadrul celei de-a 16-a ediții a Concursului-festival internațional „The Singing World”, organizat în perioada 3-8 august la Sankt Petersburg, Rusia. Cele trei medalii de aur au fost obținute, cu cel mai mare punctaj, la secțiunile „Muzică sacră”, „Coruri de cameră” și „Coruri pe voci egale”. De asemenea, a primit și premiile speciale pentru „Cel mai bun solist”, respectiv „Premiul pentru popularitate”.

Ediția din acest an a Concursului-festival internațional „The Singing World” a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizată pe 11 secțiuni. Acest concurs-festival este organizat în fiecare an atât pentru a sărbători înfiin­țarea orașului de pe râul Neva – anul acesta împlinindu-se 315 ani -, cât și pentru a realiza un dialog cultural între reprezen­tanți ai artei și tradițiilor corale din diferite regiuni ale Rusiei și din alte zone ale lumii.

„Aceste distincții aduc onoare nu doar corului nostru, ci și Bisericii și țării noastre. În acest An Centenar, avem și noi aportul nostru mic și poate puțin vizibil în societatea noastră foarte captată de multe evenimente lumești, un aport spiritual prin care încercăm să mărturisim că aici sunt oameni care au credință puternică în Dumnezeu, oameni care își iubesc Biserica și neamul și, când au ocazia, sunt ambasadori culturali ai țării, încercând să valorifice la maximum acest lucru. De-a lungul zilelor concursului-festival, am împăr­tășit experiențe deosebit de interesante, prilej cu care am putut lua pulsul mișcării corale in­ternaționale, fenomen din care facem și noi parte”, a precizat pentru TRINITAS TV arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, dirijorul Corului bărbătesc „Cantus Domini”.

Corul bărbătesc „Cantus Domini” se bucură de un palmares deosebit. Dintre numeroasele premii obținute menționăm: Premiul I la Concursul Național de Muzică „George Enescu” (iunie 2012); medalii de argint (două) la Olimpiada Mondială de Coruri (World Choir Games), Cincinnati, Ohio, SUA (4-14 iulie 2012); Medalie de aur la International Choral Competition, Istanbul, Turcia (21-26 iulie 2014); Medalii de aur și argint la Festivalul Internațional „The Singing World”, Sankt Petersburg (31 iulie - 5 august 2015); Medalie de argint (două) la cea de-a 35-a ediție a Concursului Interna­țional Coral, Preveza, Grecia (6-9 iulie 2017).

Corul bărbătesc „Cantus Domini” este membru în Asociaţia Naţională Corală din România și a fost înființat din inițiativa unor tineri de formație teologică și/sau muzicală.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!