Cateheză pentru copiii din satul Zlodica

02 Noiembrie 2015

În data de 31 octombrie 2015, copiii din satul Zlodica, comuna Cepleniţa din judeţul Iaşi, au participat la cateheza organizată în cadrul Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“.

Activitatea, care s-a desfăşurat la biserica parohială, a început cu săvârşirea slujbei Acatistului închinat Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur de către preoţii slujitori participanţi, împreună cu enoriaşii prezenţi. În continuare, preotul paroh Ciprian Mînicaru a susţinut activitatea catehetică prin implicarea copiilor prezenţi, utilizând materiale multimedia, cărţi şi chestionare, prezentând aspecte din viaţa, activitatea, opera şi exilurile Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Prin această activitate s-a urmărit conştientizarea rolului pe care îl au scrierile şi învăţăturile Sfântului Ioan Hrisostom în viaţa oamenilor, actualitatea acestora, dar şi raportarea lor la provocările societăţii de astăzi“, a subliniat părintele paroh. La sfârşitul activităţii, copiii au primit în dar cărţi cu viaţa şi acatistul Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, dar şi dulciuri, iar ceilalţi enoriaşi participanţi au primit cărţi cu „Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur pentru credincioşi“.

Preoţii prezenţi şi enoriaşii au fost încântaţi de activitatea catehetică desfăşurată, manifestându-şi dorinţa de a participa cât mai des la asemenea activităţi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!