Actualitate religioasă
Ceainărie culturală la Buzău

Ceainărie culturală la Buzău

Pr. Dragoş Olteanu, 03 Septembrie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit, joi, 30 august 2018, ceainăria culturală aflată la parterul clopotniței din vecinătatea Catedralei „Înălțarea Domnului” din Buzău, avându-l ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul.

La slujba religioasă au participat consilieri și inspectori eparhiali, reprezentanți ai Armatei, ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Jandarmeriei, precum și alți invitați care s-au putut bucura de produsele noii ceainării.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a subliniat că ceainăria culturală face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede și înființarea unei librării bise­ri­cești la etajul I al clopotniței, desti­nată tuturor categoriilor de cititori.

„Ceea ce ne-am străduit să împlinim, ca așezăminte de utilitate publică în cadrul Bisericii, constituie un dar către comunitate. Rațiunea pentru care noi le-am gândit astfel nu a fost de natură comercială, pentru că nu ne interesează câștigurile, ci dorim să oferim buzoienilor, oamenilor de bună credință și civilizați o alternativă la ceea ce deja există peste tot în orice oraș. Am conceput această ceainărie culturală împreună cu părintele consilier Ioan Vuță și librăria bisericească de sus împreună cu părintele consilier Ioan Șolea – la care ei s-au implicat foarte mult –, de așa manieră încât cei care le vor cerceta să găsească aici lucruri de calitate”, a spus ierarhul locului.

Ceainăria culturală oferă o gamă variată de ceaiuri, cafea, sucuri, prăjituri și diferite produse naturale, realizate în Sfântul Munte Athos, la Mănăstirea Vatoped, dar și de structuri de economie socială.

Situată pe strada Aleea Episcopiei din municipiul Buzău, ceainăria va fi deschisă zilnic, între orele 7:00 și 19:00.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!