Moldova
„Centenar pentru Penitenciar”

„Centenar pentru Penitenciar”

Emanuel Buta, 06 Decembrie 2018

Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi (ASCOR) - filiala Iaşi desfăşoară, în perioada 1 noiembrie - 15 decembrie 2018, campania „Centenar pentru Penitenciar”, o campanie de strângere de cărţi duhovniceşti care vor fi apoi oferite capelelor din cadrul penitenciarelor din zona Moldovei.

Este o bună ocazie ca, în anul Centenarului, cei din închisori să poată afla despre sufletele tari ale acestui neam: Mihai Eminescu, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Nicolae Iorga, Petre Ţuţea, Nicolae Steinhardt, Elisabeta Rizea, Aniţa Nandriş, Sfântul Ştefan cel Mare, Sfântul Constantin Brâncoveanu, Părintele Cleopa Ilie, Părintele Justin Pârvu, George Manu, Valeriu Gafencu, Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, Aspazia Oţel Petrescu, Constantin Oprişan şi mulţi alţii, care au transformat spaţiul temniţei într-unul al deplinei jertfiri de sine, al iertării şi al sfinţeniei.

Pe site-ul asociaţiei (www.ascoriasi.ro) pot fi găsite mai multe detalii despre lista de cărţi propusă şi despre felul în care se poate contribui la realizarea acestui gând.

1.000 de cadouri pentru copiii din spitale şi orfelinate

Tot în această perioadă, ASCOR Iaşi desfăşoară şi campania „Moş Crăciun prin spital”, prin care se urmăreşte strângerea şi donarea a 1.000 de cadouri pentru 1.000 de copii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, de la orfelinatele din Iaşi şi de la Aşezământul „Sfântul Leontie” din Rădăuţi. Campania se desfăşoară în parteneriat cu Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” din Iaşi şi are loc până pe data de 15 decembrie. Cei care doresc să se implice în acest proiect pot afla mai multe informaţii la numărul de telefon 0756277365 - Andrei Mocanu.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!