Transilvania
Centru cultural-catehetic, la Bistra Mureșului, Reghin

Centru cultural-catehetic, la Bistra Mureșului, Reghin

16 Noiembrie 2018

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat, marţi, 13 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia Bistra Mureșului, Protopopiatul Reghin. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat, începând cu ora 11.00, slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din localitate, în cadrul căruia func­ționează o subfilială a Societăţii Naţionale „Crucea Roşie”.

Demersurile pentru înfiin­țarea Centrului cultural-catehetic din Parohia Bistra Mureșului au fost inițiate în anul 2012, lucrările din interiorul așeză­mântului fiind terminate pe parcursul anului curent. În cadrul acestui centru funcționează două cabinete medicale, respectiv unul stomatologic, ce oferă servicii medicale gratuite tinerilor sub 18 ani, și unul de medicină generală, dedicat medicilor de familie și asistentului comunitar.

În cadrul centrului se mai află o farmacie, un birou destinat subfilialei „Crucea Roșie”, precum și o sală multifuncțională dotată cu bucătărie. Prin intermediul Centrului cultural-catehetic din Parohia Bistra Mure­șului sunt derulate numeroase proiecte și activități social-filantropice și catehetice. În semn de prețuire pentru activitatea în plan pastoral-misionar și social-filantropic, părintele Sergiu Claudiu Andone, parohul comu­nității credincioșilor ortodocși din localitatea Bistra Mureșului, a primit din partea IPS Arhiepiscop Irineu „Diploma de vrednicie”. De asemenea, ierarhul a oferit tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor acestui așezământ „Diplome de aleasă cinstire”, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!