Centru de excelenţă la Sfântu Gheorghe

Cristina Zamfirescu, 09 Ianuarie 2019

Un centru de excelenţă pentru copiii superdotaţi, talentaţi şi performanţi va funcţiona începând din acest an în municipiul Sfântu Gheorghe. Potrivit viceprimarului municipiului, Eva Sztakics, citat de Agerpres, posturile au fost aprobate de Ministerul Educaţiei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local.

„Desigur, posturile didactice vor fi ocupate prin plata cu ora, deci nu vor fi numai cinci profesori, ci mai mulţi, în funcţie de ariile curriculare care se vor desfăşura
în acest centru”, a declarat Eva Sztakics.

Ele vor funcţiona în incinta colegiilor „Szekely Miko” şi „Mihai Viteazul” din municipiu, iar selecţia elevilor se va face pe baza unei testări.

„Programul se va desfăşura după-masă, săptămânal, între 6 şi 10 ore, în funcţie de opţiunile şi priceperile elevilor, atât pentru secţia gimnazială, cât şi pentru secţia liceală (...) Deci, prin teste de inteligenţă se vor decide care vor fi elevii care vor beneficia de acest program. Este foarte important că nu cunoştinţele lexicale, ci inteligenţa, chiar anumite talente s-ar putea să fie descoperite prin aceste teste. Acum, că s-au aprobat deja posturile, o să acordăm şi finanţarea, iar directoarea centrului, Maria Petho, face deja selecţiile pentru profesori. Şi urmează, cu ajutorul profesorilor, să se facă selecţia elevilor pentru ca, din semestrul al doilea al anului şcolar, să pornim această activitate, care cred că de mult trebuia să fie pornită în Sfântu Gheorghe”, a mai spus viceprimarul Eva Sztakics.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!