Banat
Cerc misionar în Parohia Bonţeşti, județul Arad

Cerc misionar în Parohia Bonţeşti, județul Arad

Aurelian Iulian Moţ, 17 Februarie 2017

Preoţii din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de preotul Cră­ciun-Dorel Moţ, s-au întrunit recent la biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Bonţeşti, Protopopiatul Sebiş. În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, la care au luat parte credincioșii parohiei şi ai parohiilor învecinate. La slujbă, alături de preoții apaținători cercului a participat și părintele protopop Botea Alexandru, care a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat rolul acestei perioade de pregătire pentru Postul Mare. De asemenea, a îndemnat credincioșii să se apropie mai mult de Dumnezeu prin Sfintele Taine și unii de alții prin iubire și iertare.

Având în vedere temele proclamate de Sfântul Sinod în acest an, preotul Ciprian Lușcă de la Parohia Zimbru a discutat următoarele subiecte: 1. Preoția ca jertfă în timpul unui regim ostil religiei și Bisericii; 2. Patriarhul Justinian - prezentare biografică.

Părintele a prezentat pe scurt suferința și greutățile prin care au trecut Biserica și slujitorii ei în regimul de tristă amintire, exemplificând prin cazul unor preoți de pe valea Crișului Alb, care au suferit în temniță, cum au fost preotul Mihai din Chisindia și preotul Bej din Cil, rămânând marcați pentru toată viața. În continuare, părintele a prezentat pe scurt biografia Patriarhului Justinian, subliniind apoi rolul deosebit al acestuia în fața adversităților la care a fost supusă Biserica, dovedindu-se un abil diplomat care a căutat să țină piept, pe cât a putut, atacurilor îndreptate împotriva Bisericii și a preoțimii.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Darius Pasc a mulţumit părintelui protopop, preoților și celor prezenți pentru participare, ziua încheindu-se cu o agapă frățească. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!