Banat
Cerc pastoral misionar în Parohia Șiștarovăț

Cerc pastoral misionar în Parohia Șiștarovăț

Pr. Florin Ardeuan, 19 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, la Parohia Șiștarovăț, a avut loc în această săptămână întâlnirea Cercului pastoral-misionar Lipova.

Întrunirea a debutat prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de preoți format din: părintele Teodor Farcaș din Parohia Zăbrani, părintele Dumitru Popa din Parohia Neudorf, părintele Aurel Blidariu din Parohia Țela, părintele Florin Ardeuan de la Parohia Chesinț, părintele Valentin Săvușcă de la Parohia Dorgoș, părintele Vasile Jivănescu de la Parohia Șoimoș, părintele paroh Doru Baba și părintele pensionat Mihai Dohangie, fost preot în această parohie.

La finalul slujbei, părintele Vasile Jivănescu a ținut un cuvânt de învățătură despre activitatea învățătorească a Mântuitorului Hristos, subliniind faptul că și astăzi El învață în bisericile noastre și vindecă boala și orice fel de neputință în popor, cu condiția ca toți cei care ies în întâmpinarea Lui să iasă cu credința orbilor și dragostea mutului aceluia care, supus diavolului, a fost vindecat de Doctorul sufletelor și trupurilor noastre. Nimic din ceea ce suntem noi ca persoane înaintea lui Dumnezeu nu este la voia întâmplării și nu poartă în sine altceva decât harul lui Dumnezeu. În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, părintele a evidențiat valorile creștine și importanța unității de credință și de neam.

La final preotul paroh Doru Baba a adus mulțumiri preoților și credincioșilor, oferind la căminul cultural din localitate o agapă frățească pentru toți cei prezenți.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!