Banat
Ciclu de cateheze cu teme pascale susținute de preoți, la Liceul Teoretic din Gătaia, județul Timiș

Ciclu de cateheze cu teme pascale susținute de preoți, la Liceul Teoretic din Gătaia, județul Timiș

Diac. Răzvan Fibișan, 22 Martie 2019

La Liceul Teoretic din Gătaia, județul Timiș au avut loc, în săptămâna a doua din Postul Mare, cateheze cu tematică pascală. Au pregătit și susținut cateheze preoții: Călin Negrea, de la Parohia Gătaia, cu tema: „Învierea lui Hristos”; prof. Tiberiu Dan Gherasim, de la Parohia Ferendia, cu titlul: „Virtuți ale postirii: măsura gândului și a vorbei”; Iulian Popa de la Parohia Colonia Gătaia, cu tema: „Cruce și Înviere”; Marius Crăciunescu, Parohia Clopodia, cu tema: „Taina Vieții”. Miercuri, 20 martie, preotul Valentin Bugariu de la Parohia Birda a susținut cateheza cu tema: „Jertfă și Bucurie în slujirea Mitropolitului Vasile Lăzărescu”. Elevii din clasa a IX-a a Liceului Teoretic din Gătaia au vizionat un material în format power-point, prin care a fost ilustrată viața și activitatea ierarhului bănățean amintit.

Cu acest prilej a fost vernisată și o expoziție de carte, fotografie și presă bisericească despre primul mitropolit al Banatului.

La final, fiecare elev participant a primit în dar, din partea Parohiei Birda, câte un calendar de buzunar. Catehezele au fost susținute în baza „Acordului de Parteneriat” încheiat între Biserică și Școală și prin sprijinul acordat de prof. Doru Popa, titular al Catedrei de Religie Ortodoxă de la Liceul din Gătaia.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!