Actualitate religioasă
Clopotele noii Catedrale Arhiepiscopale din Buzău au fost sfințite

Clopotele noii Catedrale Arhiepiscopale din Buzău au fost sfințite

Dragoș Olteanu, 11 August 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit marți seară, 8 august 2017, cele cinci clopote ale noii clo­potnițe din vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale „Înăl­țarea Domnului” din Buzău. Slujba a fost oficiată pe esplanada din fața clopotniței, în prezența consilierilor și a inspectorilor eparhiali, precum și a slujitorilor Catedralei Arhiepiscopale. Clopotele au fost realizate de SC B&L Construct SRL din Baia Mare, în anul 2012, la inițiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a vorbit despre „semnificația teologică, bisericească și practică a clopotelor, a căror menire principală este aceea de a-i chema pe credincioși la rugăciune, în sfintele locașuri. În vremuri de restriște sau în caz de calamități, clopotele au îndeplinit un rol foarte important în viața comunităților creștine, de-a lungul secolelor. Acestea vesteau primejdiile venite din partea nea­murilor cotropitoare sau, în timp de furtună, împrăștiau norii”, a spus Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

Miercuri-dimineață, 9 august, cele cinci clopote, de mărimi diferite, au fost montate în noua clopotniță a Catedralei „Înălțarea Domnului”.

Piatra de temelie a edificiului bisericesc a fost sfin­țită, în data de 15 iunie 2016, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Lucrările de construire a clo­potniței au ajuns la nivelul aco­perișului, urmând ca, la parterul clădirii, să se amena­jeze o cofetărie, iar la etajul I o librărie-ceainărie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!