Transilvania
Clopotele și o cruce de la biserica nouă din Șura Mare au fost sfințite

Clopotele și o cruce de la biserica nouă din Șura Mare au fost sfințite

Ștefan Mărculeț, 13 Aprilie 2018

Credincioșii din Șura Mare, județul Sibiu, au primit vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a sfințit cele două clopote ale noii biserici din localitate și crucea care va fi așezată pe cupola loca­șului de cult închinat Sfin­ților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Alături de ierarh s-a aflat un sobor slujitor din care au făcut parte prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. dr. Aurel Pavel, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, parohul de la Șura Mare II, Florin Ioan Datcu și alți slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de sfințire ierarhul i-a felicitat pe cre­dincioșii care au stat alături de preotul Florin Ioan Datcu în toți acești ani pentru a ridica o nouă biserică atât de necesară în Șura Mare.
„Am împlinit acum aceste două lucrări pe care le vom păstra mereu în sufletele noastre ca un eveniment. Ne amintim cu drag și îi prețuim, îi binecuvântăm și ne rugăm pentru toți cei care au început și au sprijinit această lucrare, adică toți credincioșii acestei parohii”, a spus ierarhul.

Părintele Florin Ioan Datcu i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și i-a oferit în dar o icoană.

Biserica nouă din Șura Mare a început să se construiască în anul 2014, când a fost așezată piatra de temelie.

„Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit ne-a încurajat când a pus piatra de temelie pentru biserica noastră, și acest lucru s-a văzut, pentru că în timp scurt, Bunul Dumnezeu a rânduit, cu ajutorul credincioșilor noștri, să ajungem să ne pregătim anul acesta pentru montarea acoperișului”, ne-a spus părintele Florin Ioan Datcu.

În viitorul apropiat vor începe lucrările la acoperișul locașului de cult pentru ca slujbele religioase să fie oficiate în acest locaș cât mai curând posibil.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!