Moldova
„Şcoala de vară“ în Parohia Prădaiş, Protoieria Sascut

„Şcoala de vară“ în Parohia Prădaiş, Protoieria Sascut

Preot Gabriel Albu, 25 Iunie 2018

Cu arhiereasca binecuvântare a Înaltpresfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi prin purtarea de grijă a părintelui Ioan Negoiţă, protopop de Sascut, Parohia Prădaiş din comuna Huruieşti, judeţul Bacău, a organizat, pe parcursul săptămânii 18-22 iunie 2018, proiectul „Şcoala de vară”, intitulat „Vacanţă în tinda bisericii”.

Programul educaţional, care reafirmă necesitatea conlucrării dintre Biserică, Şcoală, Familie şi autorităţi locale, s-a desfăşurat la iniţiativa părintelui profesor Constantin Păunoiu, în colaborare cu cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Huruieşti, la care s-au alăturat ca voluntari elevi de liceu şi studenţi din localitate. Astfel, aproximativ 50 de copii au participat zilnic timp de şase ore la activităţi educative şi recreative, menite să-i ajute să-şi dezvolte abilităţile practice, comunicaţionale şi de socializare. Aceştia au fost împărţiţi pe grupe, pe categorii de vârstă şi au participat în funcţie de orarul zilei la desfăşurarea programelor: sportive, jocuri de echipă, la ateliere de pictură, creaţie, precum şi la o serie de activităţi de catehizare, ansamblu şi meşteşuguri, în cadrul cărora s-au realizat diferite obiecte din materiale reciclabile şi obiecte tradiţionale.

Totodată, legat de sărbătoarea Centenarului, a comemorării făuritorilor Marii Uniri de la 1918, elevii şi profesorii au pregătit un moment cultural-artistic, cu scenete, cântece patriotice, poezii şi dansuri populare, în amintirea eroilor noştri. Pe parcursul desfăşurării programului a fost organizat un pelerinaj tematic la Mănăstirea „Sfântul Antipa de la Calapodeşti”, din comuna Dealu Morii. Primarul comunei, Zăbrăuţanu Ioan, şi Consiliul Local Huruieşti au pus la dispoziţie toate rechizitele necesare atelierelor de creaţie şi au oferit participanţilor câte o masă pe zi. Săptămâna s-a încheiat cu o expoziţie a lucrărilor realizate şi cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost oferite diplome de participare şi certificate de voluntariat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!