Şcoală de vară internaţională pe tema drepturilor copilului

02 Iunie 2007

Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi organizează o şcoală internaţională în domeniul drepturilor copilului, în cadrul căreia vor conferenţia importanţi experţi în drepturile copiilor din Europa, conform celor precizate de prorectorul didactic Constantin Sălăvăstru. Şcoala de vară este organizată în perioada 16-28 iulie, în colaborare cu universităţi partenere din Berlin, Madrid, Edinburgh şi Cluj, şi este cofinanţată de Comisia Europeană.

Studenţii participanţi la program vor aborda problema cetăţeniei europene a copiilor, din perspectiva dreptului la informare şi participare a copiilor. Participanţii vor investiga noi strategii educaţionale şi metode de încurajare a abilităţilor copiilor, pentru o cetăţenie europeană activă.

După ce vor participa la conferinţe şi tutoriale, studenţii vor realiza proiectul unei campanii web pentru promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor şi vor participa la un workshop despre metode de cercetare în care sunt implicaţi copii.

Programul se adresează studenţilor de la studii postuniversitare precum şi studenţilor de facultate cu rezultate excepţionale. Pentru a beneficia de gratuitate sau un tarif redus, studenţii trebuie să fie de la una din universităţile partenere: Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi, Universitatea Liberă din Berlin, Universitatea „Babeş-Bolyai“, Universitatea Complutense Madrid, Universitatea Edinburgh. Aceştia vor beneficia de 12 locuri gratuite şi 8 locuri cu finanţare de 20 de euro, în care sunt incluse şi masa şi cazarea. Pentru restul participanţilor, taxa se va ridica la 40 de euro. Candidaţii vor fi selectaţi pe baza unei fişe de înscriere şi a unui interviu de 10 minute, referitor la promovarea dreptului copiilor la informaţie. Pentru încheierea cursului, studenţii vor primi 4 credite ECTS.

Organizatorul principal al şcolii de vară este Doina Balahur din cadrul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială al Facultăţii de Filosofie. Programul este organizat în cadrul Reţelei Europene a Masterelor în Drepturile Copiilor, reţea din care face parte şi Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi. (O.R.)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!