Oltenia
Şcoală de vară la Paraclisul „Sfântul Gheorghe”-Vechi din Craiova

Şcoală de vară la Paraclisul „Sfântul Gheorghe”-Vechi din Craiova

Membrii grupului de catehizare de la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe~-Vechi din Craiova s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni pentru o nouă activitate în cadrul Şcolii de vară. „O parte din copii au participat la Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia s-au spovedit și împărtășit cu Sfintele Taine. După slujbă a urmat un eveniment, o bucurie mare, și anume s-a botezat un membru de la școala duminicală care nu era încreștinat (Marius, 13 ani). Evenimentul s-a petrecut în mijlocul bisericii, înconjurat de copiii de la apartamentele sociale și nu numai. Dorim să mulțumim celor care ne susțin și ne ajută”, a spus diac. Iulian Cravcenco, coordonatorul grupului de tineri.

Cursuri pentru obţinerea gradelor clericale la Mănăstirea Tismana

În perioada 1-7 septembrie, mai mulţi clerici din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Olteniei participă, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la cursurile de obţinere a gradelor clericale de definitivat şi gradul II. Activitatea, organizată de Sectorul administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, va avea loc la Mănăstirea Tismana, în judeţul Gorj. Cursurile vor fi predate de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova. La finalul perioadei de predare, preoţii olteni vor fi evaluaţi scris şi oral, în baza rezultatelor obţinute, urmând să primească o diplomă din partea organizatorilor.

Colectă de alimente în parohia vâlceană Giuleşti

Mai mulţi credincioşi din Parohia Giulești, Protoieria Dră­gășani, judeţul Vâlcea, în frunte cu preotul paroh Ștefan Cristian Irimia, au participat în ziua de 15 august la colecta de alimente destinată persoanelor asistate în cadrul Azilului de bătrâni din Bălcești. La această iniţiativă au luat parte şi copiii din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” din parohie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!