„Şcoala părinţilor“, la Botoşani

25 Ianuarie 2008

Joi, 24 ianuarie, la Şcoala Specială din Botoşani a avut loc prima întâlnire din acest an din cadrul proiectului „Şcoala părinţilor“, proiect care se află în al treilea an de desfăşurare.

Împreună cu părinţii, asistenţii maternali şi instructorii de educaţie, dar şi cu unele cadre didactice care au răspuns invitaţiei lansate de către responsabilii din echipa de proiect, s-a abordat o temă de actualitate: stresul. Fiecare dintre cei care au completat testul a putut să identifice, în urma punctajului obţinut la fiecare domeniu, care sunt principalele cauze care contribuie la apariţia şi menţinerea unui nivel ridicat al stresului.

Cum era şi firesc s-a avansat ideea că e nevoie de o atitudine care să vizeze eliminarea sau estomparea factorilor care generează situaţii stresante, care duc frecvent la dezechilibre în funcţiile organismului şi chiar la declanşarea unor boli grave. Majoritatea cursanţilor au fost de părere că cea mai bună terapie atunci când suntem stresaţi este rugăciunea.

Au fost folosite în această activitate şi două scurte materiale video pe marginea cărora s-a purtat un dialog, insistându-se pe aspectele care vizează tema pusă în discuţie, urmând ca în cadrul următoarelor întâlniri să revenim şi asupra altor aspecte.

De asemenea, s-au folosit articole apărute în „Ziarul Lumina“: „Gândiţi frumos!“, „Istorii cu tâlc: Secretul unei vieţi liniştite“ şi „Stresul o «fantomă» a limbajului contemporan“.

Întâlnirile au loc la cabinetul de religie al şcolii şi cu acordul celor prezenţi, temele abordate sunt tratate şi din punctul de vedere al moralei creştine.

Activitatea a început şi s-a încheiat cu câte un moment de rugăciune şi, după cum s-a exprimat unul dintre participanţi, a fost unul dintre puţinele momente în care s-a simţit eliberat de „povara cea grea“ a grijilor. (prof. Alina RĂileanu)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!