Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Cofetarul „de aur” din Sfântu Gheorghe

Cofetarul „de aur” din Sfântu Gheorghe

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 30 Noiembrie 2018

Cofetarul Farkas Ferenc din Sfântu Gheorghe a câştigat două medalii, dintre care una de aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie Expogast, desfăşurat recent la Luxemburg. Ferenc a declarat pentru Agerpres că a primit aur pentru mai multe piese făcute din aluat, iar bronzul pentru o compoziţie din ciocolată şi marţipan, având ca temă protejarea globului pământesc. „În cinci zile de concurs au participat în jur de 8.000 de concurenţi din 75 de ţări, la diferite categorii. Eu am participat la creaţie artistică din aluat cu o poartă sculptată, vase şi mobilier tradiţional, covoare şi costume populare făcute din aluat”, a precizat cofetarul.