Banat
Colind și binecuvântare în Protopopiatul Caransebeș

Colind și binecuvântare în Protopopiatul Caransebeș

Joi, 13 decembrie, copiii și bătrânii din Protopopiatul Caransebeș au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și colindul bucuriei Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, adus de Grupul „Ethos”.

Copiii și bătrânii din spitalele, școlile speciale și azilurile din cuprinsul Protopopiatului Ca­ran­sebeș au primit joi, 13 decembrie, cu bucurie, în mijlocul lor, un grup de colindători de la Centrul eparhial, grup în fruntea căruia s-a aflat chiar Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Ca­ran­sebeșului. Binecuvântarea ierarhului și vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au fost purtate în azilurile din Caransebeș și Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni, Centrul de plasament „Buna Vestire” din Ca­ransebeș, Centrul Primiri Urgențe, Complexul „Sfântul Vasile” și Spitalul Municipal din Caransebeș. Pe lângă recitalul de colinde susținut de Grupul „Ethos” al Episcopiei Caran­sebeșului, copiii, bătrânii și personalul unităților vizitate au primit, din partea Prea­sfințitului Părinte Lucian, dulciuri și calendare. La rândul lor, copiii și tinerii centrelor de plasament au oferit și ei musafirilor un cadou muzical de Crăciun. Colindul a început miercuri seară, 12 decembrie, la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Treime” din Glimboca, unde Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit și o capelă. „A fost o zi deosebită pentru noi pentru că Preasfințitul Părinte Lucian ne-a vizitat la acest complex unde se desfășoară activități sociale. Aici avem un after-school, un centru de zi și o creșă socială. Pentru ziua de astăzi, copiii noștri s-au pregătit cu un program artistic ce a cuprins colinde și poezii specifice perioadei Crăciunului. Îi mulțumim Preasfințitului Părinte pentru binecuvântare și pentru purtarea de grijă ce o are pentru centrul nostru”, a subliniat părintele Liviu Bojin, directorul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile” din Ca­ransebeș.

Popasurile duhovnicești făcute cu prilejul Nașterii Mântuitorului Hristos aduc în fiecare an lumina și bucuria Crăciunului, îm­bo­gățind astfel sufletele celor mai nevoiași, lipsiți de familie, sau ale celor bolnavi, colindul reprezentând vestea bună că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume pentru fiecare dintre noi, aducând mângâiere și vindecare.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!