Diaspora
Colocviul coordonatorilor Nepsis MOREOM

Colocviul coordonatorilor Nepsis MOREOM

Ioan Buşagă, 25 Februarie 2016

Coordonatorii asociaţiilor Nepsis din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale (MOREOM) s-au întrunit în perioada 18-21 februarie, la Torrent, Spania, pentru a dezbate noi abordări în derularea de activităţi cu tinerii. De asemenea, au fost prezentate detalii despre viitoarele evenimente ale Nepsis MOREOM.

La cel de-al treilea colocviu Nepsis MOREOM au participat preoţi şi tineri coordonatori din ţări precum Belgia, Anglia, Italia, Franța și Spania, iar întrunirea a avut loc la Casa de spiritualitate „Padres Dominicos” din oraşul spa­niol Torrent. Prima sesiune a colocviului a fost dedicată prezentării participanţilor şi temelor de lucru, iar în cadrul următoarelor sesiuni au avut loc ateliere tematice. „Participanții au fost împărțiţi în două grupe, A și B. Grupul A, coordonat de Gabriela Pipirig, a avut ca temă de dezbatere comuni­carea (elementele comunicării, im­por­tanța comunicării, modalități de comunicare, bariere în comunicare, transmiterea informațiilor în echipă etc.). Iar grupul B, coordonat de protos. Siluan Șandor, a abordat problema conflictelor, evitarea și medierea conflictelor în echipă, precum și elemente legate de analiza emoțională a grupului. În a doua parte a zilei, în cadrul sesiunilor 4 și 5, grupul A a preluat tema grupului B și invers, astfel încât toți participanții au avut acces la toate informațiile legate de temele propuse”, a precizat pr. Vasile Pop, coordonator în cadrul Nepsis MOREOM.

Sesiunile colocviului au continuat sâmbătă, 20 februarie, cu o sesiune dedicată prezentării aspectelor organizatorice ale evenimentelor viitoare ale Nepsis MOREOM, dar şi ale Congresului Nepsis la nivel de mitropolie şi viitoarele întâlniri ale coordonatorilor MOREOM.

Întrunirea coordonatorilor Nepsis MOREOM s-a încheiat duminică, 21 februarie, prin participarea la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica Parohiei „Sfântul Efrem cel Nou” din Torrent, iar apoi cu vizita în orașul Valencia.

Nepsis este numele generic al diferitelor asociaţii sau grupuri ale tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale. Asociaţia tinerilor ortodocşi Nepsis MOREOM a fost înfiinţată în anul 1999, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Arhiepiscopul ortodox român al Europei Occidentale şi Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!