Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Interviu Colonelul Dumitru Răducanu: „Mă bucur de această lucrare“

Colonelul Dumitru Răducanu: „Mă bucur de această lucrare“

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Interviu
Un articol de: Daniela Șontică - 31 Martie 2010

Colonelul Dumitru Răducanu (foto) a fost invitat să participe ca specialist în farmacie la prepararea materiei Mirului în 1993, 1996, 2002 şi 2007 în urma unor analize făcute de el şi de alţi specialişti, s-a constatat că reziduul de la prepararea Mirului are reale virtuţi terapeutice în cazuri de afecţiuni dermatologice. De aceea, colonelul a cerut ierarhiei Bisericii ca, a doua zi după sfinţirea Marelui Mir, să fie împărţit acest produs unor spitale. În acest scop, la 3 mai 2002, s-au prezentat la Capela Pompilian de la Mănăstirea Antim medici din spitalele bucureştene cu secţii de traumatologie-arşi, dermatologie, pentru a încerca să trateze suferinţele acelor bolnavi cu ajutorul reziduului de la prepararea Marelui Mir. La fel şi în 2007. Pentru participarea şi implicarea dezinteresată la procesul de obţinere a materiei mirului, farmacistul a fost răsplătit cu distincţia Crucea patriarhală pentru mireni. A scris o carte cu reţeta şi întreaga tehnologie a preparări Mirului. Specialistul se destăinuia cu privire la experienţa aceasta: "Mă bucur că am realizat din punct de vedere tehnic un Mir de caliate, fără a avea vreo pretenţie sau avantaj material, nici în 2002, nici în 1996, nici în 1993. Mă bucur de această lucrare pe care mi-o alătur altor bucurii".