Banat
Comemorarea eroilor români la crucea-monument de la Domașnea

Comemorarea eroilor români la crucea-monument de la Domașnea

16 Mai 2018

Sărbătoarea Înălțării Domnului - Ziua Eroilor este sărbătoare națională pentru poporul român, fiind ziua în care creștinii ortodocși români înalță mai aprig decât în orice altă zi gândurile și rugăciunile lor pentru „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea nea­mului, libertatea şi demnitatea poporului român”.

Semn că eroii nu mor niciodată și că, prin sacrificiul lor ce stă așezat pentru eternitate pe altarul poporului român, s-au înveșnicit în amintirea noastră, Episcopia Caransebeșului lansează invitaţia pentru joi, 17 mai, începând cu ora 16:00, la comemorarea de lângă Crucea de la Domaș­nea, monument închinat eroilor patriei și apărătorilor Ortodoxiei.

Evenimentul va începe la ora 16:00 cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat începând cu ora 16:30. La ora 17:00 se vor depune coroanele de către instituțiile și oficialitățile prezente, iar începând cu ora 17:30, se va desfășura defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și se va susține un recital de cântece patriotice de către fanfara militară.

Evenimentul încheie seria manifestărilor prilejuite de cea de-a XII-a ediție a Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Carans­ebe­șului și se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Invitaţia este adresată pentru a ne uni inimile într-un imn de aducere-aminte pentru eroii pomeniţi la Cruce, semn al sacrificiului suprem pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos l-a făcut spre răscumpărarea sufletelor noastre!


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!