Cultură
Concert de cântări religioase la Biserica „Sfântul Elefterie”

Concert de cântări religioase la Biserica „Sfântul Elefterie”

Mădălin Laboş, 29 Noiembrie 2017

La Biserica „Sfântul Elefte­rie”-Nou, Paraclis Patriarhal, a avut loc luni, 27 noiembrie, un con­cert de colinde susţinut de două cunoscute corale. Corul bărbătesc „Cantus Domini” şi Corul „Armonia” din Constanţa au interpretat imnuri religioase renumite. La finalul recitalului, PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a rostit un cuvânt de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru cele două corale.

La concert au participat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Varlaam, Episcop-vicar patriarhal, ps Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi părintele Aurel Mihai, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Odată cu sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, preoţii şi colindătorii spun că «Hristos se naşte, slăviţi-L, Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L». De aceea în biserici, pe la casele creştinilor, mai nou în multe instituţii, Hristos este vestit de colindători, de elevii altor şcoli, de studenţii teologi, dar şi de aceşti talentaţi cântăreţi care se aseamănă îngerilor. Ei ne aduc aminte că la Betleem, atunci când Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om, din iubire faţă de oameni, îngerii cântau, bucurându-se şi dorind între oameni bunăvoire”, a spus PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Am asistat la un concert deosebit ţinut în biserica noastră, «Sfântul Elefterie»-Nou, Paraclis Patriarhal, de cele două corale renumite, şi anume «Cantus Domini» şi «Armonia». În fiecare lună, în ziua de luni, avem câte un cor care va cânta în această biserică”, a declarat părintele paroh Valer Ulican.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!